תנור קרמיקה מומלץ

 

למי מיועד תנור קרמיקה?

 

תנור קרמיקה  הוא תנור מיוחד עבור הכנת תוצרי קרמיקה. התנור מיועד עבור בעלי מקצוע המייצרים כלי קרמיקה, אנשים פרטיים המתעסקים ביצירת כלי קרמיקה כתחביב ומוסדות בהם ישנה אפשרות ללמידה של הכנת כלי קרמיקה לילדים ומבוגרים. כלי קרמיקה הם כלים העשויים מחמר וצבועים בדרך כלל בהתאם לסוג הכלי או לסגנון האדם שעבורו מיועד הכלי. בכדי שהכלים יהיו איכותיים וחזקים, יש לעצב אותם בדרך המתאימה להכנת כלי קרמיקה וכשמסתיים שלב העיצוב של הכלי, מכניסים את הכלי לתנור חם מאוד ורק בחום הגבוה הכלי יכול להישרף בצורה טובה שתיתן לכלי יציבות ואיכות וכמובן שלא ישבר בקלות.

 
להזמנת טכנאי לתיקון תנורי קרמיקה - חייגו אלינו
5537376 - 03 
 

מהם ההבדלים בין סוגי התנורים השונים ?

 

ישנם סוגים רבים של תנורי קרמיקה, ראשית המאפיין החיצוני הנראה לעין הוא דלת התנור שהיא מורה על הכיוון ממנו התנור נפתח. ישנם תנורים בעלי דלת עליונה וישנם תנורים בעלי דלת קדמית, התנורים בעלי הדלת הקדמית הם תנורים שנחשבים ליקרים יותר משום שנוח יותר להשתמש בתנור כאשר הדלת היא קדמית ולא עליונה. עוד מאפיין חשוב הוא עוצמת התנור, תנור קרמיקה מומלץ יכול להגיע לחום של 1200 מעלות, זהו חום גבוה מאוד ולכן כמובן שיש לנקוט באמצעי זהירות סביב השימוש בתנור. עוד עניין חשוב בנוגע לעוצמת התנור זה מספר כיווני החום שיש בתנור, ישנם תנורים עם שני כיווני חום, שלושה, ארבעה ואפילו חמישה כיווני חום. תנור עם חמישה כיוונים יהיה תנור חזק בעל יכולות גבוהות בדרך כלל וזמן הכנת התוצרים בתנור כזה יהיה קצר יותר מתנור בעל שני כיווני חום, אבל חשוב לדעת שמספר כיווני החום לא מעידים על איכות התוצרים. תנור בעל שני כיווני חום יפיק את אותה איכות של כלים, פשוט בזמן רב יותר, לכן לא מוכרחים לקנות תנור עם כיווני חום רבים בכדי לקבל תוצאה איכותית.

 
 

מה חשוב לבדוק ?

 

ניתן למצוא תנורי קרמיקה בגדלים שונים ובצורות מבנה שונות ולכן כשמגיעים לבחור תנור קרמיקה מומלץ לזכור למה השימוש בתנור מיועד- אם התנור מיועד עבור שימוש פרטי, כנראה שהשימוש בו יעשה בתדירות של אחת לשבוע בערך ולכן אין צורך בתנור בעל עוצמה מרבית, לעומת זאת אם התנור מיועד לשימוש יומיומי כדאי לבחון אפשרות של תנור עמיד וחזק המשמש לשריפת חמר באופן אינטנסיבי. בנוסף לכך, לתנורי הקרמיקה יש צורות וגבהים שונים ולכן מומלץ לחשוב על מיקומו העתידי של התנור טרם הקנייה בכדי להבטיח שהתנור ישתלב באופן מלא בחלל החדר. דפנות התנור הן עוד נושא שיש להתייחס אליו ברצינות בבואנו לבחור תנור קרמיקה. העובי המומלץ של הדפנות צריך להיות 9 סנטימטרים ויותר, רק מעובי כזה ניתן להבטיח בידוד מוחלט של חום התנור מדפנותיו וניתן לקבל אומדן של מהי כמות האנרגיה שהתנור צורך.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יש לתאם מראש טלפונית לפני הגעה לחנות
כ"ט בנובמבר 25, בת ים
טל': 5537376 - 03, פקס: 5529006 - 03
נייד: 050-5599293